Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η Λάρισα γιορτάζει τον Άγιο Αχίλλιο


Με σειρά ιερών ακολουθιών θα τιμηθεί η Ιερά Πανήγυρις του Πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω Ιερές Ακολουθίες:


Η Λάρισα γιορτάζει τον Άγιο Αχίλλιο
Παρασκευή 13 Μαΐου: ώρα 20:00: Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία οι Χαιρετισμοί του Αγίου Αχιλλίου γύρω από τη λάρνακα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Σάββατο 14 Μαΐου: ώρα 19:30: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ώρα 22:30: Ιερά Κατανυκτική Αγρυπνία προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλύτου στην οποία θα ψάλλει σύσσωμος ο Θεσσαλικός Βυζαντινός χορός.

Κυριακή 15 Μαΐου: ώρα 07:00 π.μ.: Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία στις 10:40 π.μ. η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου στην κεντρική πλατεία. Δέηση και αρτοκλασία του εορτάζοντος Εμπορικού Συλλόγου της πόλης. Ώρα 20:00: Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, τα κτητορικά, το ύψωμα του Αγίου Αχιλλίου και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση του Θαυματουργού Αγίου Αχιλλίου, του Μυροβλύτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου