Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Εισβολή στα γραφεία τους κατήγγειλαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα




Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι η αστυνομία του Μπαχρέιν εισέβαλε στα γραφεία της την προηγούμενη εβδομάδα, συνέλαβε ένα μέλος της οργάνωσης και κατέσχεσε εξοπλισμό της, ενώ κατηγόρησε τις Αρχές ότι παραβιάζουν το δικαίωμα των ανθρώπων να λαμβάνουν ιατρική βοήθεια.

Το Μπαχρέιν κατέστειλε με βίαιο τρόπο το κίνημα αμφισβήτησης της σουνιτικής δυναστείας που κυβερνά τη χώρα στις αρχές του χρόνου και επέβαλε στρατιωτικό νόμο για περισσότερο από δύο μήνες, ενώ έχει κατηγορήσει το ιατρικό προσωπικό ότι υποστηρίζει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Οι MSF ανακοίνωσαν ότι ένας εθελοντής από το Μπαχρέιν, ο Σαΐντ Μάχντι, συνελήφθη αφού κάλεσε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ένας άνδρας που έφτασε στα γραφεία της οργάνωσης με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.



«Είναι υποχρέωση των MSF να προσφέρουν θεραπεία ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, ή τις πολιτικές πεποιθήσεις του ασθενούς», ανέφεραν οι MSF σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι είχαν διαμαρτυρηθεί σχετικά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν έχει κατηγορήσει το ιατρικό προσωπικό μεγάλου νοσοκομείου της Μανάμα ότι υποστηρίζει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και ότι προσποιείται ή εμφανίζει ως χειρότερους τους τραυματισμούς σε μία προσπάθεια δυσφήμισης των δυνάμεων ασφαλείας.

Κάποιοι γιατροί αντιμετωπίζουν επίσημα αυτές τις κατηγορίες και δικάζονται από στρατοδικεία. 

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου