Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Καρατζαφέρης :«Εκτελούν συμβόλαια» οι εταιρείες δημοσκοπήσεων


karatzaferis-larissa-mar
Λάβρος κατά εταιρειών δημοσκοπήσεων που επιχειρούν να «διαστρεβλώσουν» την πραγματικότητα, ήταν από τη Λάρισα όπου βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ερωτηθείς εάν οι πολίτες καταλογίζουν μερίδιο ευθύνης στον ΛΑΟΣ μέσω των δημοσκοπήσεων για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας, απάντησε πως «δεν είναι οι δημοσκοπήσεις, είναι αυτό που θέλουν κάποιοι να προσδιορίσουν, αυτοί που θέλουν να τιμωρήσουν τον ΛΑΟΣ».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «υπάρχει γραφείο επικοινωνίας στην Αθήνα από την τρόικα το οποίο ελέγχει δημοσιογράφους» ενώ εξέφρασε την απορία πώς «ενώ δίνεται μεγάλη προβολή στις αρνητικές δημοσκοπήσεις, δε δίνεται η αντίστοιχη στις θετικές».
Κλείνοντας το θέμα ονομάτισε εταιρεία μετρήσεων μεταξύ εκείνων που «εκτελούν συμβόλαια».
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές αλλά και το χρόνο τους είπε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολες γι' αυτό και είναι δύσκολη η εύρεση της ημερομηνίας». Σε άλλη αποστροφή του λόγου διερωτήθηκε «αν γίνουν οι εκλογές» εξηγώντας πως «την τελευταία εβδομάδα κανείς δε μιλάει για τις εκλογές».
ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ
Εκφράζοντας το διακύβευμα των εκλογών υποστήριξε ότι «διακυβεύεται η ελευθερία της χώρας. Ενοχλούμαι εξαιρετικά, συνέχισε, όταν βλέπω ένα μούδιασμα στους πολιτικούς αρχηγούς του μνημονίου και βλέπω τον Τόμσεν να μιλά για πολιτικά θέματα που άπτονται τις ελληνικής κυριαρχίας. Έφθασε μάλιστα να δίνει και χρίσμα στον ελληνικό λαό, δηλαδή «θα ψηφίσετε αυτά τα δύο κόμματα».
ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. τονίζοντας ότι «έχουμε μία πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, έχουμε αφήσει πράγματα που μας ανήκουν στον χειρισμό των ξένων και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δέσει μόνοι τους πισθάγκωνα τα χέρια τους όταν υπέγραψαν την επιστολή προς την κ. Λαγκάρ.
Έχει ξεκαθαριστεί εξ' αρχής ότι αυτή είναι η πολιτική. Και η πολιτική του μνημονίου λέει ότι οι μισθοί και οι συντάξεις τον Ιούνιο θα πρέπει να εναρμονιστούν με τους μισθούς και τις συντάξεις της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό το απεδέχθη εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός όταν τον πίεσα στην ώρα του πρωθυπουργού. Ομολόγησε επίσης ότι θα υπάρξει και τρίτο πακέτο, που σημαίνει κι ένα τρίτο, πιο σκληρό μνημόνιο».
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ
Επανέλαβε την πρόταση του ΛΑΟΣ για διέξοδο από την κρίση η οποία περιλαμβάνει «πέντε χρόνια μορατόριουμ, μείωση άμεσα της φορολογίας, νέο επενδυτικό κλίμα και ανάπτυξη από τον πέμπτο χρόνο όπου θα μπορούσε η χώρα να καταβάλλει δέκα δις μέχρι εξοφλήσεως και με επιτόκιο που δανείζει η ΕΚΤ στις τράπεζες όλης της Ευρώπης δηλαδή 1%».
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ
Εξηγώντας το γιατί καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και αποχώρησε από την κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως ζήτησε 3 διαβεβαιώσεις οι οποίες ουδέποτε του δόθηκαν:
Ρητές διαβεβαιώσεις από το ελεγκτικό συνέριο της χώρας ότι αυτή η σύμβαση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας
Από το νομικό συμβούλιο του κράτους ότι είναι σύνομη με το σύνταγμα αυτή η συμφωνία.
Να υπάρχει ρητή διαβεβαίωση από την τράπεζα της Ελλάδας ότι με αυτή τη συμφωνία θα βγούμε από την ύφεση.
Ερωτηθείς για το γιατί δεν ζήτησε τις ίδιες διασφαλίσεις όταν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, απάντησε πως ήταν διαφορετικά τα μεγέθη.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Για το αγγλικό δίκαιο είπε πως «σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή επιλαμβάνονται τα αγγλικά δικαστήρια και το δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Η εμμονή για αγγλικό δίκαιο, συμπλήρωσε, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για συγκεκριμένα πράγματα. Η όλη υπόθεση κατάλαβα ότι γίνονταν για τον εθνικό πλούτο, δηλαδή για τα πετρέλαια, για το αέριο και τον εθνικό πλούτο της χώρας. Με αυτά που κάνετε τους είπα ότι εκχωρείτε το μοναδικό πλούτο που έχει η χώρα για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης».
ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας για τα εξωτερικά ζητήματα της χώρας τόνισε πως «διακυβεύεται το όνομα της Μακεδονίας» υποστηρίζοντας ότι «η εκχώρηση του ονόματος έχει προσυμφωνηθεί».
Για τη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. ευρώ υπογράμμισε πως «αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί ανά πάσα στιγμή να στήσει ένα πάρτι στο Αιγαίο».
ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΛΑΟΣ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επαναλαμβάνοντας για τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο πως «με αυτούς τους δύο είναι αδύνατο να συνυπάρξω. Πώς θα έβαζα την οικογένειά μου σε ένα αυτοκίνητο που και οι δύο οδηγοί είναι δεμένοι πισθάγκωνα;» διερωτήθηκε και κατέληξε: «αυτοί οι άνθρωποι είναι αφερέγγυοι. Δεν πρόκειται ποτέ εγώ να συνεργαστώ με αφερέγγυους».
ΜΥΔΡΟΙ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Καρατζαφέρης χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις λέγοντας μεταξύ άλλων πως «να συνυπάρξεις με το διάολο δεν μπορείς». Εξέφρασε μάλιστα την απορία «ότι τα ΜΜΕ δείχνουν μία τέτοια ανοχή σ' αυτούς με τα παιδιά του χίτλερ που με σβάστιγκες έχουν περάσει στο απυρόβλητο».
ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Τέλος για την επόμενη ημέρα των εκλογών εκτίμησε πως θα υπάρξει συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ λέγοντας πως «οι δύο με τις φιλότιμες προσπάθειες της τρόικα θα μπορέσουν να κάνουν 151 βουλευτές για να κυβερνήσουν».

onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου