Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή Αγοραστού σε Σαμαρά για Αχελώο

Λάρισα: Επιστολή Αγοραστού σε Σαμαρά για Αχελώο
Επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Αν. Σαμαρά απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά ότι η συνέχιση των έργων μερικής μεταφοράς νερού από την άνω ρου του Αχελώου είναι ζήτημα εθνικής σημασίας.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «το έργο της μεταφοράς μικρής ποσότητας νερού από την άνω ρου του Αχελώου είναι μια εθνική υπόθεση υψίστης σημασίας και δεν αφορά μόνο τη Θεσσαλία αλλά το σύνολο της χώρας. Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο πολλαπλού σκοπού με αδιαμφισβήτητα οφέλη στο περιβάλλον (υδατικό ισοζύγιο, υπόγεια νερά, κ.α.), στην ενέργεια (υδροηλεκτρικά έργα), στην ύδρευση πολεοδομικών συγκροτημάτων και οικισμών, στη γεωργία, στην οικονομία και αλλού.

 Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί πάνω από 1 δις ευρώ (με σημερινές τιμές) για το έργο αυτό, που συνολικά έχει φτάσει σε ποσοστό ολοκλήρωσης το 75%. Η ολοκλήρωση του συμβάλει στην εθνική οικονομία, ενώ ενδεχόμενη ένταξή του στο ΕΣΠΑ δύναται να αποφέρει πόρους ύψους 750 εκατ. ευρώ στο κράτος, αυξάνοντας την απορροφητικότητα και τονώνοντας την πραγματική οικονομία. Η Θεσσαλία είναι αποδεδειγμένα η πλέον ελλειμματική περιφέρεια της χώρας σε νερό και αν δεν λάβουμε επειγόντως τα κατάλληλα μέτρα, η οικολογική καταστροφή θα είναι μη αναστρέψιμη».

Κλείνοντας στην επιστολή του ο κ. Αγοραστός υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό την δέσμευσή του κατά την τελευταία του επίσκεψή στη Θεσσαλία, «όπου ενώπιων των Θεσσαλών εκφράσατε την πεποίθησή σας ότι τα έργα μεταφοράς ποσότητας νερού από την άνω ρου του Αχελώου πρέπει επιτέλους να συνεχιστούν για το συμφέρον των πολιτών. Μάλιστα θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι την ίδια άποψη συμμερίζονται και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, θέση την οποία έχουν εκφράσει και στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου».
Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου