Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Πονηρό σχέδιο για να κόψουν δώρα Πάσχα Χριστουγέννων και επίδομα αδείας

Ορκίζονταν ότι τα δώρα θα επανέλθουν. Αυτά όταν έγινε η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Τώρα που θεωρούν ότι τα ξεχάσαμε κι αυτά, όπως και τα άλλα για τα λεφτά που υπήρχαν, θέλουν να κόψουν οριστικά το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας (στο δημόσιο τομέα για αρχή).
Θυμηθείτε το, θα το κάνουν και καλά, μαζί με το ενιαίο μισθολόγιο για να το βαφτίσουν εκσυγχρονισμό του δημοσίου ... οπότε να πείσουν τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα να στηρίξουν τα κοψίματα από τους κακούς κηφήνες του δημοσίου τομέα ..... και αργότερα θα πάνε και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Οι περικοπές που συνεπάγεται το νέο Μνημόνιο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον προσεχή Ιούλιο, με την εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης που θα προκύψει για το φετινό Προϋπολογισμό να εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Έτσι, κάθε υπάλληλος υπολογίζεται ότι θα χάσει από φέτος 750 ευρώ, καθώς εξασφαλίζει το φετινό δώρο Πάσχα, ενώ από το 2012 η απώλεια θα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως, με τα έσοδα από το 2012 και μετά να αγγίζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Ο 13ος και 14ος μισθός είχε μπει στο στόχαστρο της τρόικας με το πρώτο Μνημόνιο του Μαΐου του 2010, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί τα επιδόματα σε 1.000 ευρώ για όλο το χρόνο.
Εκτός αυτού, προβλέπεται η αύξηση του χρόνου ωρίμανσης του βασικού μισθού των υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου από τα δύο στα τρία ή τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα οι απολαβές να "παγώνουν" για μεγαλύτερα διαστήματα.
 Πόσο βγάλαν τη διαφορά των δύο κομμάτων οι δημοσκοπήσεις;
Σιγά να μην είναι μόνο τόσο.....
Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι ακόμη και άνθρωποι από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει και συζητάνε στα καφενεία ότι τελικά ο Σαμαράς καλά τα έλεγε .....
Μήπως κάποιοι δεν πάνε πιά στα καφενεία, αλλά μόνο στα μαγαζιά που σερβίρουν espresso ristretto;
Δεν πάνε και καμιά βόλτα από λαϊκή να δουν τι λέει ο κόσμος, αγοράζοντας παραπούλια γιατί έρχονται φτηνότερα από τα λάχανα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου