Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Je m'appelle Theodore


Παρίσι Θόδωρος ΠάγκαλοςΟ Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να συναντήσει τον Σαρκοζί στο Παρίσι προκειμένου να τον ενημερώσει για τις ελληνικές θέσεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Είναι από τις λίγες φορές που θα ευχόμουν να ήμουν κλωστή από τη γραβάτα του Γιώργου ώστε να μπορούσα να ακούσω τι θα λεχθεί μόλις σβήσουν τα φλας και οι χαιρετούρες. Κεκλεισμένων των θυρών, μακριά από τα ενοχλητικά μαγνητοφωνάκια των δημοσιογράφων, μα πιο πολύ μακριά από την όποια πιθανή εισβολή αγανακτισμένων Ελλήνων του Παρισιού, είμαι σχεδόν βεβαία πως πριν ανοίξουν την ατζέντα των καυτών οικονομικών θεμάτων, θα κουτσομπολέψουν το πρόσφατο κάζο που υπέστη ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην εκδήλωση του Γαβρά.

Το βίντεο στο Youtube από το εν λόγω επεισόδιο μετρά αισίως κοντά στις 40.000 προβολές και περί τα 600 σχόλια που αν τα διάβαζε ο Αντιπρόεδρος θα έσβηνε ένα-ένα τα γράμματα από την ανακοίνωση που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ή μπορεί και όχι, διότι απ' ό,τι φαίνεται ο Πάγκαλος δεν έχει επίγνωση του βαθμού της πρόκλησης του λαού από τις δηλώσεις του. Όπως άλλωστε και οι περισσότεροι πολιτικοί στην χώρα αυτή.



Οι μέρες όπου ο βουλευτής εμφανιζόταν σε κάποιο δημόσιο χώρο και οι παρευρισκόμενοι αρκούνταν στο να σχολιάσουν χαμηλόφωνα ή ακόμα και να σύρουν δουλοπρεπικά το κουφάρι τους μέχρι το τραπέζι του για τις ανάλογες αβροφροσύνες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον οι πολιτικοί είναι ένα βήμα μακριά από το να βγαίνουν έξω καμουφλαρισμένοι φορώντας ψεύτικα μουστάκια και καπαρντίνα και οι πολίτες από την μεριά τους σκέφτονται πολύ σοβαρά να κυκλοφορούν με ένα κεσεδάκι γιαούρτι στην τσέπη τους για να το έχουν πρόχειρο σε περίπτωση που τα φέρει έτσι η τύχη και συναντηθούν.

Όλα αυτά δεν θα έπρεπε να εκπλήσσουν κανένα. Κι όμως, στο βίντεο ο Θόδωρος φαίνεται να μην περίμενε τέτοιου είδους υποδοχή. Θέλησε μάλιστα να αντιγράψει την κίνηση του ΓΑΠ όταν δέχτηκε κι αυτός την αποδοκιμασία στο Βερολίνο και κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους σε ανοιχτή συζήτηση, αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν μπορείς ξαφνικά να θέλεις να αλλάξεις τους κανόνες του παιχνιδιού. Όταν επί πολλούς μήνες, οι δηλώσεις σου περιέχουν λέξεις όπως "κοπρίτες" δεν μπορείς να ζητάς από τον άλλον να κρατήσει κάποιο επίπεδο ενώ εσύ πρώτα θυμίζεις θυμωμένο ήρωα κόμικς με το μπαλονάκι πάνω από το κεφάλι σου γεμάτο @#$$@%@#.

Ο λαός λέει πως τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Όπως επίσης λέει πως μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις. Αυτά ίσως θα έπρεπε να τα έχει κατά νου ο Αντιπρόεδρος και ο κάθε πολιτικός πριν κάνει οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση ή εμφάνιση από εδώ και στο εξής. Κι αν δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα, τότε πολύ σύντομα ανάλογα βίντεο σαν αυτό από την εκδήλωση του Γαβρά θα αυξάνονται και θα πληθύνονται, υποχρεώνοντας έτσι τον Σειρηνάκη να αφήσει κατά μέρος τις τσόντες με τη Τζούλια και να αρχίσει να τα πλασάρει σε DVD στα περίπτερα.


ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου