Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

1,2 εκ. ευρώ για διαμορφώσεις στην κοίτη του Πηνειού

Περισσότερα από 1,2 εκ. ευρώ θα διατεθούν για νέα έργα που αφορούν την  επέκταση της διαμορφωμένης κοίτης του Πηνειού. Την Τετάρτη 13 Απριλίου τα έργα επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ. Η δε προβλεπόμενη ημερομηνία περάτωσης είναι στις 2 Μαΐου 2012 ενώ η ανάδοχος κοινοπραξία είναι η « ΜΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΧΑΥΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ –  ΜΠΟΜΠΟΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ».
Η μελέτη αφορά σε διαμορφώσεις στην κοίτη του Πηνειού:
α) από την γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών (οδού Αθηνάς) έως την γέφυρα Αχελωίδων Νυμφών (ΔΕΥΑΛ)  και ως τη συμβολή με τη νέα κοίτη (φράγμα)
β) από τα υπάρχοντα γήπεδα ποδοσφαίρου της συνοικίας Αμπελοκήπων ως το κτίριο του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων (κτίριο παλιών σφαγείων)
γ) σε συνέχεια του ήδη διαμορφωμένου διαδρόμου μετά την ψηλή πεζογέφυρα προς την πλευρά του πάρκου Αλκαζάρ.
Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει :
Ø Την κατασκευή εγκιβωτισμένων με κράσπεδα χωμάτινων πεζόδρομων σε κάθε πλευρά της κοίτης, κατά μήκος της παραποτάμιας διαδρομής από τη γέφυρα ΝαΪάδων Νυμφών (οδού Αθηνάς) ως τη γέφυρα Αχελωίδων Νυμφών (ΔΕΥΑΛ), με συνολικό μήκος διαμόρφωσης 1.285,00 μ. ( 735,00 + 550,00).  Το πλάτος των διαδρόμων θα κυμαίνεται από  2,80 μ. ως 3,30 μ., και θα χρησιμοποιούνται από πεζούς και ποδηλάτες.
Ø Την κατασκευή ραμπών για την πρόσβαση στους αντίστοιχους πεζόδρομους.
Την κατασκευή δύο γηπέδων παραλίας  βόλλεϋ και ενός ποδοσφαίρου διαστάσεων 2*19,00*27,00 μ. και 29,00 * 33,00 μ. αντίστοιχα, με τις ανάλογες διαμορφώσεις προσβάσεων.  Τα γήπεδα θα έχουν περίφραξη με σίτα ύψους 3,00 μ. ενώ δεν θα γίνει καμία μόνιμη κατασκευή.
Την κατασκευή δύο παιδικών χαρών, μίας στο τμήμα μεταξύ των δύο γεφυρών (Ναϊάδων και Αχελωίδων Νυμφών), και μίας στο τμήμα μετά το γήπεδο των Αμπελοκήπων 
Ø Τον καθαρισμό του υφιστάμενου πρασίνου και νέα εκτεταμένη φύτευση της περιοχής μελέτης.
 Ø  Κατά μήκος των διαδρομών:
    α) από τη γέφυρα Αχελωίδων Νυμφών ως το φράγμα (μήκους 420,00 μ.)
    β) από το γήπεδο ποδοσφαίρου των Αμπελοκήπων ως το ΚΤΕΛ (μήκους 1400 μ.)
θα γίνει απλός καθαρισμός και διαμόρφωση μονοπατιού καθώς και ηλεκτροφωτισμός σε όλο το μήκος
  Ø Κατά μήκος των διαδρομών προβλέπεται ανάπτυξη καθιστικών προς ανάπαυση, κατασκευή βρυσών και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων

Πηγή: onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου