Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Το τελευταίο αντίο στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Το τελευταίο αντίο δίνουν συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροι στην Τέχνη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη. Η κηδεία τελείται αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης της Κυψέλης ενώ η ταφή θα γίνει στο Β' Νεκροταφείο. Οι συγγενείς του ζήτησαν αντί για

Το τελευταίο αντίο στον Ιάκωβο Καμπανέλλη
στεφάνια, να διατεθούν χρήματα στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να απευθύνει τον τελευταίο χαιρετισμό στον άνθρωπο που, κατά την ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών, με την επί μισόν και πλέον αιώνα παρουσία του στο γίγνεσθαι του νεοελληνικού θεάτρου, αποτελούσε ο ίδιος, αδιάλειπτα, παράδοση και πρωτοπορία.
Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, όπως ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο Μανώλης Γλέζος κ.α.
Επίσης, παρευρέθηκαν ακαδημαϊκοί, προσωπικότητες του πνεύματος, καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Παναγιώτης Τέτσης, η Κική Δημουλά, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Πλάτων Μαυρομούστακος, καθώς και πολλοί ηθοποιοί και τραγουδιστές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κώστας Καζάκος, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η Άννα Βαγενά η Άννα Φόνσου, η Κοραλία Καράντη, η Αφροδίτη Γρηγοριάδου κ.α.

Ο «πατριάρχης του ελληνικού θεάτρου» όπως τον είχαν χαρακτηρίσει, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών την περασμένη Τρίτη μετά από νοσηλεία με νεφρική ανεπάρκεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου