Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

«Τα λεφτά μας πίσω» ζητούν 6 Ταμεία από την Τράπεζα της Ελλάδος



Την επιστροφή των καταθέσεών τους ζητούν με επιστολή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας οι διοικήσεις έξι ασφαλιστικών  ταμείων, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Αθανάσιου Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Πρόκειται για  τα ταμεία ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΕΑΜ και  ΕΔΟΕΑΠ, τα οποία   κατηγορούν την Τράπεζα της Ελλάδος  για κακοδιαχείριση των χρημάτων τους,  τα οποία  κατέληξαν σε ομόλογα του Δημοσίου και ζητούν την επιστροφή των καταθέσεών τους.

Όπως υποστηρίζουν  οι δύο βουλευτές στην ερώτησή τους,  οι συγκεκριμένοι φορείς έδωσαν στην ΤτΕ να διαχειριστεί χρήματα από εισφορές εργαζομένων – εργοδοτών και  μεγάλα τμήμα από αυτές (επικαλούνται ότι γίνεται λόγος για σχεδόν δέκα δισ. ευρώ από τα συνολικά 14 δισ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα το 2010 στην ΤτΕ) «μετατράπηκε αυθαίρετα, σύμφωνα με τις επιστολές των διοικήσεών τους, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου από την ΤτΕ, χωρίς να υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των ΔΣ των ταμείων αυτών».

Το υπουργείο πάντως απαντά ότι «τα κατατεθειμένα στην Τράπεζα διαθέσιμα κεφάλαια των ΦΚΑ αρμοδιότητας ΓΓΚΑ ανέρχονταν την 30.9.2011 στο ποσό των 15,87 δισ. ευρώ» και  υποστηρίζει  ότι «η Τράπεζα τα επενδύει υποχρεωτικά σε κινητές αξίες του Ελληνικού Δημοσίου, όπως ομόλογα και έντοκα γραμμάτια Ελληνικού Δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου