Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Εμφύλιος» στον Βόλο για το αποτεφρωτήριο


alt
Με «αφορισμό» απειλούνται οι ορθόδοξοι χριστιανοί οι οποίοι θα επιλέξουν να αποτεφρωθούν στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και Οστών που αναμένεται να κατασκευαστεί στο διαδημοτικό κοιμητήριο «Κούκου» στον Βόλο.
Σε αντίθεση με την πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι φέρονται να τάσσονται υπέρ της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ξεκαθάρισε μιλώντας στο zougla radio ότι από τη στιγμή που επιλεγεί η λύση της καύσης, τότε οι ιερείς δεν θα ψάλουν την εξόδιο ακολουθία.

 
Στον αντίποδα, με δηλώσεις του στη zougla.gr, o δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης έκανε λόγο για θετική αντίδραση των κατοίκων αλλά και για το αναφαίρετο δικαίωμα καθενός να επιλέξει τον τρόπο αποσύνθεσης του σώματός του.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι γύρω στα μέσα του Μαρτίου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ αναμένεται προεδρικό διάταγμα και χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία του. Όπως μάλιστα είπε, στο κοιμητήριο «Κούκο» του Βόλου υπάρχει κτήριο που μπορεί να υποστηρίξει αυτό το εγχείρημα, καθώς πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου