Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μ.Χαρακόπουλος:«Πυροτεχνήματα τα περί δημοψηφίσματος»



Ως «κυβερνητικό πυροτέχνημα» απορρίπτει ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το Μεσοπρόθεσμο, λέγοντας πως είναι ασαφές τι θα ετίθετο ως αντικείμενο επιλογής.

Ο βουλευτής Λάρισας, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, λέγοντας πως το Μνημόνιο έχει αποτύχει, απορρίπτει τη συναίνεση έτσι όπως την επιδιώκει ο πρωθυπουργός, αλλά και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ενώ δεν κρύβει την ανησυχία του για τα φαινόμενα αποδοκιμασίας κατά των πολιτικών.

Μάλιστα, ανέφερε την εκτίμησή του πως οι πρόωρες εκλογές είναι πλέον μια λύση, ενώ χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα ως «πυριδιταποθήκη» και ζητά «να μιλήσει πλέον ο λαός».

Σκληρή είναι και η κριτική του όσον αφορά και τον τρόπο που θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή.

«Προκαλέσαμε την κυβέρνηση να φέρει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ως νομοθέτημα με άρθρα. Και να ψηφίσουμε κατ' άρθρο ότι συμφωνούμε. 'Οχι ένα άρθρο με εκβιαστικό δίλημμα. Ιδού η Ρόδος» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος ο οποίος επισημαίνει πως η πολιτική των φόρων και των οριζόντιων περικοπών οδηγεί μόνο σε μεγαλύτερη ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου