Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

«Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» από το Θεσσαλικό

Θεσσαλικό Θέατρο Εγώ ελπίζω να τη βολέψω
Με την υπέροχη κωμωδία, «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω», από το ομώνυμο βιβλίο του Μαρτσέλο Ντ΄όρτα,  θα ξεκινήσει τη νέα του Θεατρική χρονιά 2011-2012, το «Θεσσαλικό Θέατρο»- Δη.Πε.Θε.Λάρισας. Οι παραστάσεις θα κάνουν έναρξη στις  27 Οκτωβρίου  στο «Θέατρο του Μύλου». Για όλες τις παραστάσεις θα ισχύουν και τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α. Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η παράσταση «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα. Ο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα, δάσκαλος στο Αρζάνο της Νότιας Ιταλίας, είχε την ιδέα να συγκεντρώσει και να εκδώσει τις εκθέσεις των μαθητών του, που είχε στο Δημοτικό Σχολείο.

Σ’ αυτές, τα παιδιά σχολιάζουν  με ξεκαρδιστικό και καυστικό τρόπο τις οικογένειές τους, την πατρίδα τους αλλά και άλλες χώρες, την Ιστορία, τα Θρησκευτικά, την επικαιρότητα… Τα γραπτά τους γίνονται ένας ολοκάθαρος καθρέφτης για όλον τον κόσμο. Τίποτα δεν ξεφεύγει από την αντίληψη των μικρών μαθητών. Και ο αφελής και ξεκαρδιστικός τρόπος με τον οποίο περιγράφουν ό,τι συμβαίνει γύρω τους, είναι συχνά πιο εύγλωττος και πιο ξεκάθαρος από πολλών μεγάλων…Το σκηνικό της παράστασης: μια σχολική τάξη, αλλάζει συνεχώς σχήμα και μεταμορφώνεται για να δεχτεί την ιστορία της κάθε έκθεσης. Οι ηθοποιοί με απλά μέσα (playmobil, φακούς, σχολικά αντικείμενα) αλλά κυρίως με την χρήση του σώματος, ταξιδεύουν μέσα από το βλέμμα των μικρών παιδιών και μιλάνε για την Οδύσσεια, τον Μωυσή με το κιβώτιο, την προϊστορική εποχή, το ερείπιο σπίτι που μπάζει νερά, την Καμόρα, τον Μπερλουσκόνι, την Νάπολι, τον Μαραντόνα, την φτώχια που επικρατεί στον κόσμο και τονίζουν πως όλοι οι πλούσιοι θα πρέπει να πάνε στην κόλαση γιατί απλούστατα η καμήλα μπαίνει…
Η παράσταση πρωτοπαίχτηκε με επιτυχία για δύο χρονιές στην Αθήνα, στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, δημιουργού και της «Κατσαρίδας». Και περιόδευσε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Η ταυτότητα της παράστασης:
Διαμόρφωση κειμένου: ο Θίασος
Σκηνοθεσία: Στέργιος  Νένες - Βασίλης  Μαυρογεωργίου
Μουσική: Λαέρτης Μαλκότσης
Σκηνικά – Κοστούμια- Φωτισμοί: Καλλιτεχνικό Εργαστήρι  «Θεσσαλικού  Θεάτρου».
Παίζουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά: Γεωργία  Γεωργόνη,  Δανάη  Επιθυμιάδη ,  Άρης  Λάσκος,  Στέργιος  Νένες, Γρηγόρης Ποιμενίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου