Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κοινό μέτωπο φορέων της Λάρισας ενάντια στα αντισυνταγματικά μέτρα


Επιστημονικοί, επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι φορέων της περιοχής συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας

Η δημιουργία ενός κοινού μετώπου και μιας ενιαίας φωνής των τοπικών φορέων της Λάρισας υπήρξε η απόφαση των εκπροσώπων επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών οργάνων που συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας.


Οι ίδιοι φορείς αποφάσισαν επίσης να διοργανώσουν από κοινού το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το πρωί της επόμενης Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ημέρα γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και ημέρα που πρόκειται να είναι κλειστά τα καταστήματα επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Αποφάσισαν ακόμα η σημερινή πρωτοβουλία και συνεργασία να συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον.
Ο πρόεδρος της ΟΕΣΘ Νίκος Τζίκας, καλοσωρίζοντας τους εκπροσώπους των φορέων τόνισε οτι πρέπει να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο που θα δίνει ελπίδα προοπτικής για το μέλλον. "Ολοι πρέπει να γίνουμε ένα, να προτάξουμε το "εμείς", ανέφερε ο κ. Τζίκας, "και να πιέσουμε ώστε να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν τη κρίση".
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Κατσαρός τόνισε οτι "η σημερινή πρωτοβουλία μπορεί να καταστεί ασπίδα στον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ θα βοηθήσει ώστε να γίνουν περισσότερο μαζικές οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Στις εκδηλώσεις αυτές όμως δεν θα πρέπει να μείνουμε στη διαμαρτυρία αλλά να καταστήσουμε σαφές οτι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική μονιμοποίηση για να λαμβάνει τέτοιου είδους μέτρα, μέτρα που και αντισυνταγματικά είναι αλλά και δεν έχουν ίχνος νομιμότητας".
Ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων αλλά και πλειοψηφών σύμβουλος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Παπαποστόλου ζήτησε τη συμπόρευση όλων των φορέων αλλά και τη συνύπαρξη των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αφού έχουν κοινά προβλήματα.
Ο πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ Ντίνος Διαμάντος τόνισε οτι "οφείλουμε να σταθούμε ως συλλογικοί φορείς της κοινωνίας και των μελών μας στο ύψος των περιστάσεων και να εκφράσουμε την αγωνία αλλά και την πρόταση ευθύνης και μέλλοντος για την διέξοδο από το τέλμα, διότι η οργισμένη, εξουθενωμένη, απογοητευμένη κοινωνία δεν εκφράζεται πλέον από το σημερινό πολιτικό σύστημα.
Η συνεργασία των φορέων που στο παρελθόν απέφερε αποτελέσματα στην αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων μπορεί και σήμερα να αποδώσει αποτέλεσμα στη διέξοδο από το τέλμα. Γενικά, μόνο με συνεργασία όλων των υγειών πολιτικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων του τόπου μπορεί ο λαός να είναι ξανά αισιόδοξος και προσωπικά και εθνικά αξιοπρεπής".
Ο αντιπρόεδρος του τοπικού ΟΕΕ Σπύρος Βαλλιώτης επεσήμανε οτι τα μέτρα θα είναι καταστροφικά για την κοινωνία, καθώς είναι σαφές οτι η επιβολή φόρων δεν δημιουργεί ανάπτυξη, ούτε προσφέρει έσοδα στο κράτος.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ και της συντεχνίας αρτοποιών Φαίδωνας Ζαμπούρας τόνισε οτι οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης και η κατεστραμμένη παραγωγική βάση της χώρας οδηγούν σε ζημιές ακόμα και τις υγιείς επιχειρήσεις που αδυνατούν να επενδύσουν.
Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε οι φορείς να δίνουν υπεύθυνη πληροφόρηση στους πολίτες, επισημαίνοντας οτι πριν καταλήξουν για το τι πρέπει να κάνουν με τα χαράτσια καλό είναι να περιμένουν τις δικαστικές αποφάσεις μετά τις προσφυγές των δικηγορικών συλλόγων.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συγκροτηθούν δίκτυα αλληλεγγύης από τους τοπικούς φορείς από τη στιγμή που οι αρμόδιες δομές της πολιτείας δείχνουν να αδιαφορούν.
Στη σημερινή σύσκεψη παραβρέθηκαν ακόμα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κώστας Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος των Λαρισαίων Φαρμακοποιών Γιάννης Μακρυγιάννης οι οποίοι συμφώνησαν στο πλαίσιο δράσης των φορέων.
http://onlarissa.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου