Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Το Μικρό Θέατρο παρουσιάζει "Το Σκλαβί" της Ξένιας Καλογεροπούλου


Ένα λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη ως πρώτη υλη χρησιμοποίησε η Ξένια Καλογεροπούλου για να φτιάξει αυτό το θεατρικό έργο. Ένα κλασσικό πια αριστούργημα που παίζεται και ξαναπαίζεται σε όλη την Ελλάδα. Δράκοι, βασιλιάδες, σκλάβοι και σκλαβιά συνθέτουν αυτό το πολύχρωμο παραμύθι -έργο και μας μεταφέρουν με πολύ χιούμορ σε άλλες εποχές  και κόσμους.  Κάποια στιγμή στις αρχές του 1900 γράφεται για πρώτη φορά σε μια διάλεκτο Συμιακή, κοινή και στη Ρόδο και στην Κω, που φέρνει προς τα μικρασιάτικα. Το έργο τιμήθηκε με το βραβείο Κάρολος Κουν, ως το καλύτερο ελληνικό θεατρικό έργο της περιόδου 2000-2001, κυκλοφορεί σε βιβλίο και έχει ήδη μεταφραστεί στα ρωσικά, τα γαλλικά και τα βουλγαρικά.
Ένα κείμενο για τις ποιότητες της αγάπης και για τη γενναιοδωρία του να σου αρκεί να αγαπάς χωρίς να περιμένεις να αγαπιέσαι… ένα ατμοσφαιρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους…!!!

Ένα λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη ως πρώτη υλη χρησιμοποίησε η Ξένια Καλογεροπούλου για να φτιάξει αυτό το θεατρικό έργο.

Ένα κλασσικό πια αριστούργημα που παίζεται και ξαναπαίζεται σε όλη την Ελλάδα. Δράκοι, βασιλιάδες, σκλάβοι και σκλαβιά συνθέτουν αυτό το πολύχρωμο παραμύθι -έργο και μας μεταφέρουν με πολύ χιούμορ σε άλλες εποχές  και κόσμους.
Κάποια στιγμή στις αρχές του 1900 γράφεται για πρώτη φορά σε μια διάλεκτο Συμιακή, κοινή και στη Ρόδο και στην Κω, που φέρνει προς τα μικρασιάτικα. Το έργο τιμήθηκε με το βραβείο Κάρολος Κουν, ως το καλύτερο ελληνικό θεατρικό έργο της περιόδου 2000-2001, κυκλοφορεί σε βιβλίο και έχει ήδη μεταφραστεί στα ρωσικά, τα γαλλικά και τα βουλγαρικά.
Ένα κείμενο για τις ποιότητες της αγάπης και για τη γενναιοδωρία του να σου αρκεί να αγαπάς χωρίς να περιμένεις να αγαπιέσαι. Ένα ατμοσφαιρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους!
Το έργο απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ θα δοθούν παραστάσεις και για σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου