Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μία νεκρή σε καραμπόλα 20 οχημάτων στην Εγνατία Οδό

Κλειστή η Εγνατία Οδός στο ύψος του Κλειδιού, στο ρεύμα από την Βέροια προς Θεσσαλονίκη καθώς λόγω πυκνής ομίχλης σημειώθηκε διπλή καραμπόλα 20 τουλάχιστον οχημάτων λίγο μετά τις 9 το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκρή ανασύρθηκε μία γυναίκα ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες και αρκετοί οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους.
Φωτογραφία αρχείου 
Φωτογραφία αρχείου  

Στις δύο καραμπόλες ενεπλάκησαν συνολικά 28 οχήματα και τραυματίστηκαν 23 άτομα, μεταξύ των οποίων μία έγκυος γυναίκα και τρία παιδιά.
Στην πρώτη καραμπόλα ενεπλάκησαν 20 οχήματα, φορτηγά και επιβατικά. Τραυματίστηκαν 21 άτομα, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά. Οι άλλοι 19 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, τραυματίστηκαν πιο ελαφριά και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.
         
Στη δεύτερη καραμπόλα που σημειώθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από την πρώτη, ενεπλάκησαν οχτώ οχήματα με δύο τραυματίες. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και μια έγκυος από την Πτολεμαίδα, η οποία επέβαινε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 
Η γυναίκα που διανύει την 34η εβδομάδα της κύησης, είναι σε άριστη κατάσταση και υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις στη Γ' Μαιευτική Κλινική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα θα παραμείνει για παρακολούθηση στο νοσοκομείο, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόωρου τοκετού.
Στο σημείο έχουν σπεύσει δέκα ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. 
Με ανακοίνωσή της η γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει πως στο σημείο των δύο δυστυχημάτων, από τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέχρι το ύψος της ΠΑΘΕ, υπάρχει πυκνή ομίχλη και παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή τηρώντας μικρή ταχύτητα, έχοντας τα φώτα αναμμένα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
         
Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Αλεξάνδρειας, μέσω της παλιάς εθνικής οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου