Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Δωρεάν δικαστική συνδρομή σε υπερχρεωμένους καταναλωτές


Το ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος δωρεάν δικαστικής συνδρομής σε υπερχρεωμένους καταναλωτές που διαμένουν στη Λάρισα αλλά και ευρύτερα στον νομό και οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της προσφυγής τους στο Ειρηνοδικείο στα πλαίσια του Νόμου 3869/2010.

Η χρηματοδότηση γίνεται από το ΕΣΠΑ η εξασφάλιση της οποίας (χρηματοδότησης) αποτελεί σημαντικότατο επίτευγμα για το ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ διότι είναι από τα λίγες πιστοποιημένες ενώσεις καταναλωτών που κατάφεραν επιτυχώς να υποβάλλουν πρόγραμμα και φάκελο με αυστηρότατα κριτήρια αποδοχής από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.


Εν μέσω της τρέχουσας δυσμενούς περιόδου που διανύει η χώρα ολοένα και περισσότερα άτομα που ανήκουν στις «ευπαθείς» ομάδες (άποροι, μακροχρόνια άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κ.α.) δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στο ελάχιστο κόστος της δικαστικής διαδικασίας με συνέπεια να αποκλείονται εκ των πραγμάτων από τον εν λόγω Νόμο και να αντιμετωπίζουν το βάσιμο κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους.
Το πρόγραμμα αφορά στην υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών μετά την αποτυχία της εξωδικαστικής προσπάθειας. Το συγκεκριμένο επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα αφορά την διαδικασία μέχρι και το Ειρηνοδικείο.

Το πρόγραμμα της δωρεάν δικαστικής συνδρομής θα υλοποιηθεί από πέντε (5) δικηγόρους του Πρωτοδικείου Λάρισας οι οποίοι και θα συνεργασθούνε με το ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για τον ολοκλήρωση του προγράμματος.
Τα κριτήρια υπαγωγής των επιθυμούντων Λαρισαίων που αντιμετωπίζουνε σοβαρά οικονομικά προβλήματα υπερχρέωσης για να υπαχθούνε στην δωρεάν δικαστική συνδρομή θα γνωστοποιηθούνε σε ειδική εκδήλωση που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι τα τέλη 2013 υφίσταται η απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών μέχρι 200.000 ευρώ από τις Τράπεζες και για την πρώτη κατοικία για οιονδήποτε ποσό.
Επίσης το ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης τροποποίηση του Ν3869/2010 ώστε να υπαχθούνε και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Πηγή: larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου