Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Anonymous: Επίθεση σε κυβερνητική ιστοσελίδα των ΗΠΑ

Την ιστοσελίδα μίας υπηρεσίας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το πρωί του Σαββάτου οι Anonymous. Σε βίντεο που ανάρτησαν αναφέρθηκαν στον θάνατο του ακτιβιστή Άαρον Σουόρτς και διαμαρτυρήθηκαν για την έρευνα σε βάρος του.
 


 
Συγκεκριμένα, θύμα χάκινγκ έπεσε η ιστοσελίδα της υπηρεσίας USSC, η οποία είναι αρμόδια για τις ποινές των ομοσπονδιακών δικαστηρίων. Σύμφωνα με το Reuters, οι Anonymous δήλωσαν ότι απέκτησαν πρόσβαση και σκοπεύουν να δώσουν στη δημοσιότητα κυβερνητικές πληροφορίες. Ακόμα, ζήτησαν την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος στις ΗΠΑ και ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση.
 
Όσον αφορά στον Σουόρτς, όπως γράφει το BBC, στο βίντεο αναφερόταν ότι «πριν από δύο εβδομάδες ξεπεράστηκε ένα όριο. Πριν από δύο εβδομάδες ο Άαρον Σουόρτς σκοτώθηκε. Σκοτώθηκε γιατί βρέθηκε αντιμέτωπος με μία αδύνατη επιλογή. Σκοτώθηκε γιατί αναγκάστηκε να παίξει ένα παιχνίδι που δεν μπορούσε να νικήσει». 
 
Ο Σουόρτς, που φέρεται να αυτοκτόνησε, είχε συλληφθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ιούλιο του 2011, με κατηγορίες ότι έκλεψε εκατομμύρια ακαδημαϊκά κείμενα και βιβλία από το ψηφιακό αρχείο του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Ο ίδιος δήλωνε αθώος, αλλά σε περίπτωση που καταδικαζόταν θα αντιμετώπιζε 35 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου