Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αγριος ξυλοδαρμός μαθητή από συμμαθητές του

Την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος των τριών μαθητών που ξυλοκόπησαν συμμαθητή τους αποφάσισε ο Σύλλογος των Καθηγητών, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση

ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του, μέσα στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας έπεσε 17χρονος μαθητής. Τρεις μαθητές τον ξυλοκόπησαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο, επειδή ο τελευταίος έκανε απαξιωτικά σχόλια, όπως είπαν, για έναν άλλον μαθητή, που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 17χρονος.

 

Την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος των τριών μαθητών που ξυλοκόπησαν συμμαθητή τους αποφάσισε ο Σύλλογος των Καθηγητών, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση
Ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου αποφάσισε να προτείνει την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους τρεις μαθητές, ενώ αναζητούνται και άλλα παιδιά που πήραν μέρος στον καβγά.
«Πρόκειται για ένα πολύ άσχημο κρούσμα ενδοσχολικής βίας, το οποίο και καταδικάζουμε ομόφωνα. Μας ενοχλεί που βγαίνει αυτή η αρνητική εικόνα του σχολείου και μας προβληματίζει. Είναι πολύ ανησυχητικό να σημειώνονται τέτοια περιστατικά μέσα στο σχολικό περιβάλλον και θα κάνουμε το παν να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των μαθητών και την απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων», δήλωσε στο «Εθνος», ο διευθυντής του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, Αθανάσιος Σαμαρίνας.
Ολα ξεκίνησαν όταν ένας 17χρονος σχολίασε αρνητικά τη συμπεριφορά συμμαθητή του, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε παραμονές των Χριστουγέννων και νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο Λάρισας. Ο τραυματίας μαθητής ήταν συνοδηγός σε μηχανή, ο οδηγός της οποίας έχασε τη ζωή του στο τροχαίο, όταν το δίκυκλο παρασύρθηκε από Ι.Χ. και ο οδηγός του αυτοκινήτου τους εγκατέλειψε αβοήθητους στην άσφαλτο, για να συλληφθεί μερικές ώρες αργότερα από την αστυνομία.
Δύο μαθήτριες που ήταν παρούσες στη συνομιλία και άκουσαν τα σχόλια του 17χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι οι επιβάτες της μηχανής είχαν πιει λίγο παραπάνω, μετέφεραν τα όσα είπε σε συμμαθητές τους, φίλους του τραυματία.
Εκείνοι ενοχλήθηκαν και μόλις τελείωσε ένα από τα διαλείμματα και ο 17χρονος έμπαινε στην αίθουσα, 4-5 άτομα, όλοι μαθητές του σχολείου, τον οδήγησαν σε μια γωνία και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και γροθιές.
Αμέσως παρενέβησαν καθηγητές και άλλοι μαθητές, αλλά και ο ίδιος ο διευθυντής για να λήξει το επεισόδιο. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ τρεις από τους μαθητές παραδέχτηκαν την πράξη τους και γι΄ αυτούς ο Σύλλογος των Καθηγητών αποφάσισε να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου