Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τράπεζα της Ανατολής για μια νέα Ελλάδα;

Τράπεζα της Ανατολής για μια νέα Ελλάδα;
Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά...
από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Η απίστευτη ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Δευτέρα (την ώρα περίπου που ο κ Βενιζέλος συσκεπτόταν με τους τροϊκανούς) και ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου, θέλει να μας πείσει ότι ο Θεός της Ελλάδας είναι ...εδώ!
Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις, ένας πακτωλός από δις ευρώ -έστω και στα ...χαρτιά- βρίσκεται στην διάθεση του Ελληνικού κράτους ύστερα από δωρεά της οικογένειας Σώρρα από την Πάτρα που ψάχνοντας για την αξία σαράντα μετοχών της πάλαι ποτέ «Τράπεζας της Ανατολής» ανακάλυψε πως η κάθε μια τους αξίζει σήμερα ούτε λίγο, ούτε πολύ 670 δις ευρώ. Κι αυτό γιατί η αξία των συγκεκριμένων μετοχών ήταν σε χρυσό και όχι σε κάποιο νόμισμα (η νομισματική κατάρρευση της κατοχής δεν τις επηρέασε στο παραμικρό).
Η οικογένεια Σώρρα, ύστερα από την διαβεβαίωση ειδικών επιστημόνων για την αξία των μετοχών αλλά και έναν άκαρπο Γολγοθά διαβημάτων προς τις κρατικές αρχές ίδρυσε την μη κερδοσκοπική εταιρεία E.N.D που σημαίνει Ellas Never Die (η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει). Πολλές λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης, που ξεπερνά ακόμη και την πιο τρελή φαντασία μπορείτε να διαβάσετε στο blog της E.N.D.

Ήδη το θέμα πήρε διαστάσεις, με τους δημοσιογράφους να ψάχνουν να βγάλουν άκρη και το ΛΑ.Ο.Σ να καταθέτει επερώτηση στην Βουλή.
Όχι να εμφανιστεί ο Θεός και να μας τον ...κρύψουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου