Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«Η Μέρκελ οδηγεί την Ευρωζώνη στην καταστροφή…»

Μπορεί στον μαραθώνιο των περιφερειακών εκλογών, από την αρχή της χρονιάς έως και την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ να γνώρισε αλλεπάλληλες ήττες, ενίοτε και την «εντός έδρας» συντριβή της, μέχρι τώρα όμως διατηρούσε έναν σχετικό έλεγχο των εσωκομματικών εξελίξεων και μια ιδιότυπη ασυλία από τα εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης.

«Η Μέρκελ οδηγεί την Ευρωζώνη στην καταστροφή…»
Αυτές οι ημέρες αίφνης παρήλθαν και δη με τρόπο εντυπωσιακό, καθώς σήμερα, δύο από τα πιο έγκριτα έντυπα μέσα της Γερμανίας, οι Financial Τimes Deutschland και το περιοδικό Stern, προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου … αποκαθήλωση της Καγκελαρίου, κατηγορώντας την, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως με τη στάση και τις επιλογές της οδηγεί τη Γερμανία και την Ευρωζώνη στην καταστροφή προκειμένου να παραμείνει αγκιστρωμένη στην εξουσία της που βλέπει πως χάνει!
Συγκεκριμένα, οι μεν FT Deutschland, σε άρθρο τους με τον εύγλωττο τίτλο «Όπως σε μία άσχημη κινηματογραφική ταινία», κατηγορούν την κυρία Μέρκελ πως με την «αναβλητική πολιτική της έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή», επιρρίπτοντάς της ευθύνες για ενσυνείδητη παρελκυστική πολιτική που ωθεί την Ελλάδα – και σε δεύτερο χρόνο την Ιταλία και την Ισπανία – στη χρεοκοπία και πιθανόν ακόμα και στην έξοδο από το ευρώ.


Επίσης θεωρούν πως ακόμα κι αν η ίδια η Καγκελάριος και οι επιτελείς της θεωρούν πως το ‘ελληνικό πρόβλημα’ είναι αντιμετωπίσιμο από το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας και της Ευρώπης, ρισκάρουν με τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης σε Ιταλία και Ισπανία. Η πιο σοβαρή κατηγορία που χρεώνεται από τον αρθρογράφο των FT στην Γερμανίδα Καγκελάριο είναι η εμμονή της στην άρνηση έκδοσης ενός ευρωομολόγου που «θα μπορούσε να είναι η λύση για τα προβλήματα της ευρωοικονομίας».
Και καταλήγει το άρθρο στη διαπίστωση πως η κυρία Μέρκελ επιμένει σε ένα πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθείται σε Ελλάδα και Ιταλία και το οποίο εντείνει αντί να αντιμετωπίζει την κρίση, απλώς και μόνο γιατί το «μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει την εξουσία». Η δε λύση στο υπάρχον αδιέξοδο είναι, πάντα κατά τους FT, "η αλλαγή της πολιτικής μέσω ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού, πιθανότατα μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών – χωρίς την Μέρκελ – και Σοσιαλδημοκρατών!"
Την ίδια ώρα το περιοδικό Stern φιλοξενεί σήμερα μια δημοσκόπηση – ράπισμα για την Μέρκελ.
Σύμφωνα με το περιοδικό το 83% των Γερμανών δηλώνουν ανικανοποίητοι από το κόμμα και τη πολιτική της κυρίας Μέρκελ, ιδίως από την αδυναμία του κυβερνητικού συνασπισμού να σταθεροποιήσει το ευρώ και να διαχειριστεί την οικονομική πολιτική. Και για να μην υπάρχει αμφιβολία, οι ερωτηθέντες Γερμανοί ψηφοφόροι βαθμολόγησαν την κυβέρνηση Μέρκελ με 3,9 στην κλίμακα από το 1 έως το 5.
Με το … 1 να είναι το Άριστα!!!.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου