Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Αύξηση 30% στις παραδόσεις πινακίδων


alt
Τελικά, σήμερα δεν ήταν η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι Λαρισαίοι είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, καθώς πριν από λίγο δόθηκε παράταση μέχρι την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου για την εμπρόθεσμη παραλαβή του σήματος κυκλοφορίας.

Αιτία για την νέα παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών ήταν η αυξημένη προσέλευση των πολιτών στις ΔΟΥ. Πάντως, η εικόνα που επικρατούσε στις Εφορίες της Λάρισας, σύμφωνα με εφοριακούς, δεν περιελάμβανε μεγάλες ουρές πολιτών. Φαίνεται, λοιπόν, πως οι Λαρισαίοι φορολογούμενοι στην πλειοψηφία τους είχαν σπεύσει νωρίτερα να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους και δεν χρειάστηκε να περιμένουν την εκπνοή των αλλεπάλληλων παρατάσεων που έχει δώσει το Υπουργείο για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Πάντως, από τις δηλώσεις που έκανε στο «Thessalianews.gr» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών νομού Λάρισας κ. Ανδρέας Ντάνης προκύπτει ότι φέτος φούντωσε ακόμη περισσότερο το «κίνημα» όσων Λαρισαίων προτίμησαν να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων παρά να πληρώσουν τα «αλμυρά» τέλη. Μάλιστα, ο κ. Ντάνης εκτίμησε ότι η αύξηση στις παραδόσεις πινακίδων κινήθηκε στο 30%, ενώ σε ότι αφορά το νούμερο των πινακίδων που θα παραδώσουν οι Λαρισαίοι μπορεί να αγγίξει ακόμη και τις 11.000.
Αναμφίβολα ένα νούμερο εξαιρετικά υψηλό, που δημιουργεί εύλογες απορίες για την ορθότητα της πολιτικής απόφασης που έλαβε το αρμόδιο Υπουργείο σε σχέση με τις αυξήσεις που επέβαλε στα τέλη κυκλοφορίας σε μια περίοδο μάλιστα οξείας οικονομικής κρίσης.

Πηγή:  «Thessalianews.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου