Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Δεν θα κατέβει υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου


alt
Δεν προτίθεται να κατέβει ούτε ως υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις εθνικές εκλογές, είπε ο Γ. Παπανδρέου στο σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο, όπου είχε λεκτική διαμάχη με τον βουλευτή Καρδίτσας Ν. Σαλαγιάννη.
Ο κ. Παπανδρέου θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές και δήλωσε ανοιχτός στον τρόπο διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου, ενώ περιμένει τις προτάσεις του συμβουλίου για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Ο τέως πρωθυπουργός κατήγγειλε εκδοτικά συμφέροντα για "πόλεμο" εναντίον του. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δημοσιογραφικός οργανισμός, άρχισε να υπονομεύει την κυβέρνηση, όταν δεν εγκρίθηκε δάνειο από τράπεζα.

«Σε αυτή την περίοδο χρειάζονται καθαρές λύσεις» είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης. Πρόσθεσε ότι «το θέμα ανάδειξης προέδρου στο κόμμα έπρεπε να ανοίξει από τις αρχές Δεκεμβρίου». Τόνισε επίσης, ότι «η διαδικασία πρέπει να αρχίσει γρήγορα εντός του Ιανουαρίου με σοβαρή πολιτική συζήτηση».
Υπέρ των άμεσων διαδικασιών τοποθετήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Νίκος Σαλαγιάννης.
Συγκεκριμένα ο κ. Σαλαγιάννης εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση του κ. Παπανδρέου, ζητώντας την άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου, ακόμα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Εκεί το σύνολο των στελεχών του ΠαΣοΚ να αποφασίσει την εκλογή προέδρου το ταχύτερο δυνατό, και πάντως ως το τέλος Ιανουαρίου.
Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Σαλαγιάννης, απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου και τον κατηγόρησε ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια λειτούργησε στο ΠαΣοΚ περισσότερο ως απόλυτος κυριάρχος και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος.
«Αρα, έχει δίκιο ο αδελφός μου!», τον διέκοψε εκνευρισμένος ο κ. Παπανδρέου.
«Μια φορά ακόμα να παρέμβει έτσι ο αδελφός σας δεν θα μείνει τίποτα από το κύρος σας στην κοινωνία. Ο αδελφός σας μίλησε ως εκπρόσωπος δυναστείας με τη νοοτροπία του πρίγκιπα», απάντησε ο κ. Σαλαγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου