Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

«Όχι» Ζώη στη μεταφορά της 8ης ΕΜΑΚ


emak 8h
Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρήστος Ζώης κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το υπόμνημα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας με το οποίο ζητούν τη συνέχιση λειτουργίας της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας που εδρεύει στο Δήμο Τεμπών, στη ΒΙ.ΠΕ. Μακρυχωρίου.
Στην αναφορά σημειώνονται τα εξής:

Μόλις σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, φημολογείται η κατάργηση της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, η οποία εδρεύει στο Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στη ΒΙ.ΠΕ Μακρυχωρίου.
Μία έντονη φημολογία που αν γίνει τελικά πράξη θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη, συγκριτικά με άλλες περιφέρειες, επιχειρησιακή δύναμη διάσωσης της Θεσσαλίας.
Ως Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η δραστηριότητα και η προσφορά της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας είναι ευρέως γνωστή και συγκεκριμένα:
1.Καλύπτει το μεγαλύτερο χιλιομετρικό Εθνικό Δίκτυο (ΠΑΘΕ&Ε65) με νευραλγικό σημείο τα Τέμπη, όπου κατασκευάζεται και θα λειτουργήσει η μεγαλύτερη σήραγγα, μήκους 6 χιλιομέτρων.
2.Διασφαλίζει μεγάλο μήκος σιδηροδρομικού δικτύου με τις δύο (2) μεγαλύτερες κλειστές σήραγγες στην Ελλάδα (Τεμπών 4 χλμ & Πλαταμώνα 2 χλμ).
3.Καλύπτει το μεγαλύτερο ορεινό όγκο(Όλυμπος-Κίσσαβος-Πήλιο-Μαυροβούνι και μεγάλη περιοχή της Πίνδου στα όρια Μετσόβου) με ότι αυτό συνεπάγεται.
4.Διασφαλίζει μεγάλο μήκος χερσαίου υγρού στοιχείου (Πηνειός ποταμός και τεχνητές λίμνες Μέγδοβα και Σμοκόβου).
5.Καλύπτει χημικά συμβάντα από τις τρεις (3) ΒΙ.ΠΕ (δύο του Βόλου και μία της Λάρισας) και πληθώρας εργοστασίων σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.
6.Καλύπτει γεωστρατηγικά σημεία (Α.Τ.Α,1η Στρατιά, Στρατηγείο ΝΑΤΟ).
7.Διασφαλίζει κομβικά σημεία ενέργειας όπως ο αγωγός καυσίμου Στρατού και ο αγωγός Φυσικού Αερίου.
8.Στην περιοχή ευθύνης της (Περιφέρεια Θεσσαλίας) λειτουργούν δύο (2) χιονοδρομικά κέντρα (Πήλιο & Περτούλι) με ότι αυτό συνεπάγεται.
9.Διαθέτει την μεγαλύτερη επίσημα πιστοποιημένη ορειβατική ομάδα μετά την 1η ΕΜΑΚ Αθηνών και
10.Δεν τίθεται θέμα λειτουργικών εξόδων που να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, διότι συστεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο της Πυροσβεστικής μαζί με τον Σταθμό της ΒΙ.ΠΕ Λάρισας.
Η Ε.Υ.Π.Σ.Π Θεσσαλίας με επιστολές της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όλους τους Βουλευτές και Υπουργούς της Θεσσαλίας, καθώς και με κείμενο-επιστολή υπογεγραμμένο από όλους τους Δημάρχους του Νομού Λάρισας
ζητά τη συμπαράσταση όλων για τη συνέχιση λειτουργίας της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας που αποτελεί βασικότατο εργαλείο τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος της Περιφέρειάς μας.
Ευελπιστούμε στις δικές σας ενέργειες».

Πηγή: onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου