Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Θρήνος στην κηδεία του μαθητή


«Ράγισαν» καρδιές χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στη συνοικία Ιπποκράτη στη Λάρισα, όπου συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι του 14χρονου Χρήστου, συντετριμμένοι του είπαν το τελευταίο αντίο.
Θλιμμένα και σκυθρωπά πρόσωπα, θρήνος και ένα τεράστιο «γιατί» στα χείλη όλων, μετά το απρόσμενο τέλος που έβαλε στη ζωή του ο νεαρός μαθητής, ο οποίος βρέθηκε προχθές το μεσημέρι από τον παππού του κρεμασμένος με την μπλούζα του από το μονόζυγο που είχε στο δωμάτιό του. Ο μικρός έμενε με τους παππούδες του και τη μεγάλη του αδελφή κοντά στον ΟΑΕΔ, καθώς οι γονείς του ήταν χωρισμένοι. Η μητέρα του εργαζόταν στην Αθήνα, ενώ μαζί της έμενε και η τρίτη κόρη της οικογένειας.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία, τραγικές φιγούρες ήταν οι δύο του γονείς, που αυτή τη φορά ένωσαν τον πόνο τους για να αποχαιρετήσουν το βλαστάρι τους και οι δύο του αδελφές, οι οποίες δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.
Στον ευαίσθητο μα καλοσυνάτο χαρακτήρα του παιδιού αναφέρθηκαν στους επικήδειους που εκφώνησαν ένας συμμαθητής του και ένας καθηγητής. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους στενούς του φίλους «ο Χρήστος έδειχνε μεν θλιμμένος και προβληματισμένος το τελευταίο καιρό, σαν να τον απασχολούσε κάτι, ενώ δεν πήγε στο σχολείο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έβαζε τέλος στη ζωή του».
Όπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα άφησε ένα σημείωμα, αποχαιρετώντας την οικογένειά του, χωρίς όμως να εξηγεί τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή. Θρήνος και στο Γυμνάσιο, όπου πήγαινε ο νεαρός Χρήστος, το οποίο χθες δεν λειτούργησε, ενώ δύο παιδοψυχολόγοι επισκέφτηκαν το σχολικό συγκρότημα και συζήτησαν με τους συμμαθητές του, στο πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξής τους. Οι συμμαθητές του ξαφνιάστηκαν στο άκουσμα της είδησης, ενώ μαζική ήταν η παρουσία τους στην κηδεία του συμμαθητή τους. Χρειάστηκε μάλιστα να επιστρατευθούν δύο αστικά λεωφορεία (η διοίκηση ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του Δήμου), τα οποία μετέφεραν τον κόσμο στο Κοιμητήριο, όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος.
Εφ. Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου