Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πάμε σινεμά με 6,5 ευρώ


alt
Mε την εντυπωσιακή κίνηση των Ster Cinemas να μειώσουν το απλό εισιτήριο στα 6,5 ευρώ (από τα 9 και 8,5) έκλεισε το 2011 για την αγορά των πολυκινηματογράφων.
Ηταν ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα μιας σειράς προσφορών απ' όλες τις εταιρείες λειτουργίας μούλτιπλεξ σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι αναπόφευκτες απώλειες εξαιτίας του κακού οικονομικού κλίματος.

Η πρωτοβουλία των Ster αντανακλά την αγωνία για το μέλλον της εγχώριας αγοράς που κατέγραψε στους πρώτους μήνες της περασμένης χρονιάς μια δραματική πτώση μεγαλύτερη του 30%.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι πολυκινηματογράφοι έχαναν μέχρι το Πάσχα έναν στους τρεις πελάτες τους σε σχέση με το 2010. Στη συνέχεια παρατηρήθηκε μια ελαφρά ανάκαμψη, που οδήγησε τελικά σε μια «λογική» πτώση κοντά στην περιοχή του 10%.
«Αυτό που κάνουμε είναι ότι προσαρμοζόμαστε στα καινούργια δεδομένα της αγοράς αλλά και στις πραγματικές δυνατότητες των οικογενειακών προϋπολογισμών κάτω από τις νέες συνθήκες», εξηγεί την απόφαση της Ster στην «Κ» ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Γιάννης Κουντούρης. Και δεν είναι κάτι προσωρινό. «Αν δεν διαπιστώσουμε σημάδια ουσιαστικής ανάκαμψης δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σύντομα σε πιο υψηλές τιμές». Ο κ. Κουντούρης δεν τα ρίχνει όλα στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας. «Η ραγδαία πτώση των πρώτων τεσσάρων μηνών οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην απουσία δυνατών εμπορικά φιλμ που θα τραβούσαν την αγορά προς τα επάνω».
Συνεχείς προσφορές
Πριν από τη γενναία μείωση, που ισχύει από τις 29 Δεκεμβρίου με μοναδικές εξαιρέσεις τις κατηγορίες των τρισδιάστατων προβολών και των Ster Seats, η εταιρεία είχε προχωρήσει σε σειρά προσφορών όπως και σύσσωμος ο ανταγωνισμός (Odeon, Village) οι οποίες συνεχίζουν να ισχύουν.
Εχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τον αντίκτυπο της απόφασης της Ster Cinemas στους άλλους δύο «παίκτες» της εγχώριας αγοράς. Η Village διατηρεί δύο διαφορετικές ζώνες τιμών, ανάλογα με την ημέρα: 8,5 ευρώ μέχρι Πέμπτη και 9,5 ευρώ τις τρεις τελευταίες πιο εμπορικές ημέρες της εβδομάδας. Aντίθετα, η Odeon έχει ενιαίο εισιτήριο στα 9 ευρώ. Οι προσφορές επικεντρώνονται σε πιο ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών.
Η Village κάνει έκπτωση ενός ευρώ σε παιδιά, φοιτητές, στρατιώτες και άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ το φοιτητικό εισιτήριο πέφτει στα 5 ευρώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Επίσης έχει καθιερώσει οικογενειακά πακέτα με την προϋπόθεση να υπάρχει τουλάχιστον ένας γονέας-συνοδός και τουλάχιστον ένα παιδί έως 12 ετών. Το πακέτο περιλαμβάνει το εισιτήριο του πελάτη, ένα ποπ κορν μεσαίου μεγέθους και ένα αναψυκτικό μεσαίου μεγέθους ή χυμό.
Ανάλογες πρωτοβουλίες έχει αναπτύξει και η Odeon. Η εταιρεία έχει καθιερώσει εισιτήριο για ανέργους στα 6 ευρώ και ισχύει από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. Το φοιτητικό στις αίθουσες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκίδας κοστίζει 8 ευρώ. Στο αντίστοιχο οικογενειακό πακέτο της Odeon το απλό εισιτήριο διαμορφώνεται στα 7,5 ευρώ για οικογένειες τεσσάρων ατόμων και άνω, με τουλάχιστον δύο παιδιά έως 12 ετών.
Πηγή: Καθημερινή (Δημήτρης Ρηγόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου