Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αγοράζει και πάλι κρατικά ομόλογα η ΕΚΤ





Στην αγορά κρατικών ομολόγων ύψους 432 εκατ. ευρώ προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ώρα που υπάρχει εκνευρισμός στις αγορές για την Πορτογαλία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά από μία διακοπή τριών εβδομάδων συνέχισε την περασμένη εβδομάδα το πρόγραμμα της για την αγορά κρατικών ομολόγων και ξόδεψε 432 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Τα ασφάλιστρα κινδύνου που οι επενδυτές επιμένουν να κρατούν για το χρέος της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας σε σύγκριση με της Γερμανίας βρίσκονται πάλι κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ μετά από την νευρικότητα για την Πορτογαλία και την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέφερε ότι ομόλογα αξίας 1.054 εκατ. ευρώ είχαν ωριμάσει την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των ομολόγων που έχουν αγοραστεί από το πρόγραμμα έπεσε στα 76.5 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των ώριμων ομολόγων ήταν ο μεγαλύτερος από όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά το πρόγραμμα της ΕΚΤ, τον περασμένο Μάιο ως μέρος των προσπαθειών να ελεγχθεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης και να επανέλθουν σε τάξη οι αγορές.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου