Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Όχι" Σαμαρά σε συγκυβέρνηση


 Όχι  Σαμαρά σε συγκυβέρνηση
Εσωκομματικούς αποδέκτες φαίνεται να είχε το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ούτε και θέμα συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, αλλά και στήριξης κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Από το βήμα της εκτελεστικής γραμματείας, του ανώτατου κομματικού οργάνου της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: "Δεν πρόκειται να δεχθώ συγκυβέρνηση, με ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τον εαυτό του. Ας γνωρίζουν, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ 'συμπράξεις' με όσους υποστήριξαν το μνημόνιο και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα αδιέξοδά της και την κυβερνητική προπαγάνδα να περάσει τα ψέματά της. Ούτε και βεβαίως θα συναινέσω σε θεόσταλτες έξω-θεσμικές λύσεις".

Με αυτή την κίνηση ο Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές και προς τα στελέχη της ΝΔ που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους με τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι κινούνται εκτός γραμμής.

O πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που εμφάνισαν ορισμένους τομεάρχες να θέτουν ζήτημα συμμετοχής τους στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, sτον απόηχο της συνεδρίασης των τομεαρχών υπό τον Κώστα Τασούλα που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

"Την κρίσιμη αυτή ώρα -τόνισε- θα ήθελα να πω ότι κάποιοι προσπαθούν, υστερόβουλα και άκομψα, να εμφανίσουν δήθεν προβλήματα, ανύπαρκτα προβλήματα, στη ΝΔ για να στερήσουν τη χώρα από μιαν ισχυρή και αυτοδύναμη εναλλακτική λύση. Ξέρω γιατί το κάνουν".

Στο μεταξύ, ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζώης διαψεύδει φράσεις που του αποδόθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδριάσης και διευκρινίζει ότι δεν βλέπει έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα. "Κάθε φορά που πρόκειται να ληφθεί μια απόφαση και ερωτώμαι και οι απαντήσεις μου είναι αυτές που προσδιορίζουν τη θέση του κόμματος. Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό γίνεται για πολύ πολύ σοβαρά ζητήματα. Συνεπώς δεν νιώθω να έχω ένα τέτοιο έλλειμμα" είπε ο τομεάρχης μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου