Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ανοίγει η αυλαία του Μεσογειακού Φεστιβάλ Κινηματογραφιστών



Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου θα ξεκινήσει το 19ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κινηματογραφιστών στη Λάρισα. Πρόκειται για το αρχαιότερο ανεξάρτητο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας, το οποίο φέτος ανοίγει τις πύλες του, με προβλήματα λόγω οικονομικής κρίσης, καθώς δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει τη σχετική επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Σημειώνεται ότι η περσινή επιχορήγηση που ανερχόταν στα 10.000 ευρώ δεν έχει ακόμη εκταμιευτεί με αποτέλεσμα ο θεσμός να αντιμετωπίζει και πρόβλημα επιβίωσης.

Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος, με τον Χρυσό Ίππο καριέρας για την προσφορά του στην 7η Τέχνη, θα βραβευθεί ο Λαρισαίος σεναριογράφος και συγγραφέας βιβλίων για τον κινηματογράφο Στάθης Βαλούκος.

Το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο», διοργανώνεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και αναμένεται να υποστηριχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ενώ η ΕΡΤ είναι χορηγός και χορηγός επικοινωνίας.

Θα προβληθούν 18 ταινίες μικρού μήκους οι οποίες συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και 28 ταινίες στο Μεσογειακό Διαγωνιστικό Τμήμα.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου