Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Reuters : «Εκτός ατζέντας η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» δήλωσε ο Ρεν


Καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα πραγματοποιηθεί κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης, που θα γίνει στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τις νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.
«Η αναδιάρθρωση χρέους στην Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα» τόνισε ο Όλι Ρεν, συμπληρώνοντας ότι οι προκλήσεις που αφορούν τη διατηρισιμότητα του χρέους και τη δυναμική του στην Ελλάδα είναι εν γνώσει του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Όλι Ρεν διευκρίνισε ότι ένα θέμα που θα καταστεί αντικείμενο συζήτησης των Συνόδων Κορυφής του Μαρτίου θα αποτελέσει η παράταση της λήξης του δανείου και η τιμολογιακή πολιτική των προγραμμάτων της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Επίσης, επεσήμανε ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα στηρίξουν ευρέως την γερμανική πρόταση για τη διασφάλιση των δημόσιων οικονομικών μέσω της εθνικής τους νομοθεσίας. Η συγκεκριμένη πρόταση θα καταστεί αντικείμενο συζήτησης στα πλαίσια του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας» καθώς ο γαλλογερμανικός άξονας έχει θέσει την υιοθέτησή του ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συναινέσουν στην ενίσχυση του προσωρινού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου