Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Παρέλαση με ισχυρή αστυνομική δύναμη

Παρέλαση 25η Μαρτίου
Την ανάγκη αλληλεγγύης και εθνικής ενότητας για να διατηρήσουμε ως χώρα όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες υπογράμμισε η πολιτική ηγεσία, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με λαμπρές εκδηλώσεις, κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο Ηρώο στο Φρούριο και στην κεντρική πλατείας της Λάρισας.
Παρέλαση 25η Μαρτίου
Το πρωί τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και  Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Νικ. Φασέγκα, θεολόγο – φιλόλογο, στέλεχος στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Λάρισας, με θέμα: «Προσκύνημα στην ιστορική μνήμη του ΄21».
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και  κατάθεση στεφάνων.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με την παρέλαση Σχολείων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Παρέλαση 25η Μαρτίου
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο συντοπίτης υφυπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος δήλωσε ότι «η 25η Μαρτίου είναι μία κορυφαία στιγμή για το ελληνικό έθνος και χρέος μας είναι να διατηρήσουμε όλα όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες».
Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης τόνισε πως από την 25η Μαρτίου μπορούμε να αντλήσουμε πολλά παραδείγματα προς μίμηση αλλά και προς αποφυγή, ενώ το ζητούμενο είναι «εάν σήμερα, όσοι διαχειρίζονται τις προοπτικές της πατρίδας είμαστε σε θέση να αντλήσουμε δυνάμεις από αυτά τα μηνύματα».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε πως η σημερινή εθνική γιορτή αποτελεί «πηγή έμπνευσης, ομόνοιας, αυταπάρνησης συνέργειας και αποφασιστικότητας», ενώ η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου υπογράμμισε την ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε η πατρίδα μας να παραμείνει ελεύθερη και ακέραιη.

Πηγή:  Larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου